Beli zubi i blistav osmeh – želja svih nas, sada je lako ostvariva uz najsavremenije metode za izbeljivanje zuba koje nudi naša ordinacija.

Izbeljivanje zuba - kome se preporučuje, a kome ne

Vremenom zubi menjaju boju. Razlozi su različiti: od hrane i pića koje konzumiramo do starenja zuba. Međutim, danas je tako lako imati bele zube! Dovoljno je izbeljivanje zuba metodom koju izaberete i blistav osmeh sa biserno belim zubima će ponovo krasiti vaše lice!

Izbeljivanje zuba je procedura u kojoj se uklanjaju sve vrste diskoloracije, odnosno promene boje na površini zuba, čime zubi postaju mnogo belji. Izbeljivanje zuba je najpopularnija procedura u stomatologiji, jer može brzo, lako i bezbolno da poboljša vaš izgled. Pored toga, cena izbeljivanja zuba je pristupačna svima. To više nije luksuz, već potreba. Uz najnovije tehnike za izbeljivanje zuba ponovo ćete imati blistav osmeh!

 

Sredstva za izbeljivanje zuba su klinički ispitana i odobrena od strane Američke dentalne asocijacije. Stoga su potpuno bezopasna i vrlo efikasna. Ne izazivaju oštećenje zuba niti gingive. Jedino može doći do osetljivosti zuba, ali ona nestaje nakon 48 sati.

Važno je napomenuti da sredstvo za izbeljivanje zuba ne deluje na plombe, kao ni na protetske nadoknade poput krunica i mostova. Ako tek planirate da stavite nadoknade, uradite to 15 dana nakon izbeljivanja zuba. U tom slučaju efekat će biti sjajan!

 

Izbeljivanje zuba se ne preporučuje osobama koje imaju parodontalna oboljenja, recesije gingive (povučene desni), kao ni osobama koje imaju previše osetljive zube. Pored toga, izbeljivanje zuba se takođe ne preporučuje trudnicama, dojiljama kao ni osobama koje nose proteze sve dok ne završe sa ortodontskom terapijom.

Nakon postavke fiksne proteze pacijent dobija sva potrebna uputstva o načinu žvakanja, izbegavanju određenih stvari u ishrani i, što je najvažnije, detaljnom održavanju oralne higijene. Bitno nam je da pacijenti sa fiksnom protezom u ustima i nakon terapije imaju zdrave zube.

Metode za izbeljivanje zuba

Kako izbeliti zube? To bar danas nije teško. U ponudi su različite metode za izbeljivanje zuba. Koju ćete izabrati zavisi od Vas. Ali, koju god tehniku za izbeljivanje zuba da izaberete, budite sigurni da će efekat biti sjajan. Za beljenje zuba cena zavisi od izabrane metode za izbeljivanje. U našoj ordinaciji su dostupni najnoviji izbeljivači i najčešće korišćene metode za izbeljivanje zuba. To su:

  • ordinacijsko izbeljivanje zuba sa laserom
  • ordinacijsko izbeljivanje zuba bez lasera 
  • splint/trej metoda za kućno izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje zuba sa i bez upotrebe lasera

Ordinacijsko izbeljivanje zuba je kratkotrajna procedura koja se, kao što sam naziv kaže, obavlja u ordinaciji. Procedura  može uključivati upotrebu dentalnog lasera, ali i ne mora. U oba slučaja, sam proces počinje tako što se zaštite meka tkiva, nakon čega se nanose sredstva za izbeljivanje (gel) na zube. Ukoliko se primenjuje procedura koja uključuje upotrebu lasera, onda se naneti gel izlaže dejstvu laserskih zraka, jer oni aktiviraju sredstva za izbeljivanje. Ukoliko se primenjuje procedura bez lasera, onda se izlaganje laserskim zracima izostavlja. Sredstva za izbeljivanje deluju oko 15 minuta nakon čega se uklanjaju. Isti postupak se ponovi 2-3 puta. Ovo je vrlo jednostavna i brza metoda za izbeljivanje zuba sa sjajnim i trenutnim efektom. Za ordinacijsko beljenje zuba cena je nešto viša nego za kućnu tehniku.

Splint/trej metoda za kućno izbeljivanje zuba

Još jednostavnija, mada dugotrajnija metoda za izbeljivanje zuba jeste izrada treja koji nosite kod kuće. Na osnovu otiska vaše vilice izrađuje se trej (splint) koji zapravo predstavlja nosač gela za izbeljivanje zuba. U ovom slučaju se koristi pasta za izbeljivanje zuba slabije koncentracije od one za lasersko izbeljivanje zuba. Trej nosite noću oko 7-10 dana, a efekat izbeljenih zuba trajaće Vam 2 godine, nakon čega je potrebno ponoviti postupak.

Efekti i cena izbeljivanja zuba

Kao što ste videli, za beljenje zuba metode su razne, ali efekti su uvek odlični. Jednostavnim i brzim postupkom, po povoljnoj ceni, dobićete ono što želite – belje zube. Izbeljivanje zuba omogućava da se otklone sve diskoloracije zuba, ali, naravno, ne možete da očekujete čudo. Zubi će biti belji onoliko koliko su prirodno beli.


U našoj ordinaciji je, pored brze i stručne usluge, i cena izbeljivanja zuba vrlo pristupačna.

Izbeljivanje zuba

Zakažite besplatne konsultacije

Dental Vortex | Kralja Bodina 10, 11000 Beograd, Srbija