Inhalaciona sedacija

Poseta stomatologa bez straha i stresa

Ako se plašite  stomatoloških tretmana onda ste pravi kandidat za inhalacionu sedaciju. Da ne biste godinama odlagali posetu stomatologu imamo rešenje za dentofobiju. Budite opušteni kod zubara ali sada stvarno uz gas smejavac.

Zakažite pregled

Šta je to inhalaciona sedacija ?

To je postupak gde se udisanjem gasa-azot-suboksida postiže opuštajući osećaj. Strah se pretvara u duboki stadijum relaksacije i smanjuje se osećaj na bol.

Koristimo poseban aparat renomiranog nemačkog proizvođača koji omogućava sedaciju bez igala i intravenske primene, samo preko maske za nos.

Da li je bezbedan ovaj vid sedacije ?

Ovaj način “umirivanja pacijenta” je vrlo bezbedan kako za odrasle, tako i za decu. Azot-suboksid je najistraženiji, nasigurniji i najstariji sedativ. Koristi se u stomatologiji više od 160 godina. Siguran je, netoksičan i napušta organizam odmah nakon tretmana tako da pacijenti nakon intervencije mogu da nastave sve svoje aktivnosti.

Kako azot-suboksid deluje?

Udisanjem preko maske koja se postavlja na nos pacijenta javlja se topao i ugodan osećaj, pacijenti to upoređuju sa osećajem letenja. Azot-suboksid je gas koji se meša sa kiseonikom i već pri prvim udisajima stvara se opuštajući efekat. Mešavina gasova se određuje individualno dok se ne postigne udobnost tokom tretmana.

Da li je pacijent budan tokom inhalacione sedacije?

Pacijent je svestan svo vreme trajanja sedacije. Ima usporene reflekse I osećaj da mu se spava. Komunikacija sa stomatologom/hirurgom je prisutna tokom trajanja intervencije .

Da li ste Vi pacijent za sedaciju?

Ukoliko imate strah od stomatologa, strah od zvukova tokom stomatoloških intervencija, strah od igle ili primanja anestezije ili imate izražen nagon za povraćanjem, želite da se opustite dok je u toku oralno-hirurška intervencija, onda ste pravi kandidat za sedaciju. Isto tako, ukoliko Vaše dete ima nelagodu od stomatološkog tretmana, strah, ovim načinom ćemo uspostaviti bolju saradnju u toku intervencije.


Kada je inhalaciona sedacija kontraindikovana?

Nažalost postoje situacije i stanja pacijenta, kada nije indikovano korišćenje sedacije. To su pacijenti koji su:

  • u prethodna 3 meseca bili na operaciji/intervenciji oka
  • na terapiji Bleomycinom
  • Imaju emfizem pluca/ bule
  • Pneumotorax, Ileus
  • trudnice u bilo kojem trimestru trudnoće.

Nežno I ohrabrujuće iskustvo ,bez brige zbog stomatoloških tretmana. Posetite Dental Vortex i uverite se u našu stručnost!

Radno vreme

Kontakt informacije