stomatoloska-ordinacija-besplatan-pregled
stomatoloska-ordinacija-besplatan-pregled-mobile

Bezmetalne krunice predstavljaju estetski najbolje rešenje, jer su po izgledu najbliže prirodnom izgledu zuba. Napravljene od kvalitetnog materijala, sa pristupačnom cenom, otporne i udobne, bezmetalne krune su sa pravom najtraženija nadoknada zuba.

Kada se koriste bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice se koriste kada nedostaje jedan ili više zuba. Napravljene su od specijalne cirkonijumske, bezmetalne keramike. Cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat su najsavremeniji materijali koji prelamaju i propuštaju svetlost kao i prirodni zubi, zbog čega su bezmetalne krune po izgledu, ali i kvalitetu, najpribližnije prirodnim zubima. Zbog toga se najčešće koriste za nadoknadu prednjih zuba, mada, naravno, mogu da se koriste i za nadoknadu ostalih zuba. Bezmetalne krune su takođe izuzetno otporne na mehaničke udare, ali i na hemijske promene. Cirkonijum se inače koristi u svemirskoj tehnologiji što Vam dovoljno govori koliko je čvrst, kvalitetan i otporan.

Bezmetalna keramika je trenutno najtraženija nadoknada zuba. Bez obzira na to da li treba da zamenite samo jedan zub pomoću jedne bezmetalne krune, ili možda više zuba (kada se pravi bezmetalni most), bezmetalna keramika je svakako savršeno rešenje koje Vam pruža ne samo estetski prirodan izgled, već i visok kvalitet, otpornost i dugotrajnost.

Bezmetalne krune su investicija u budućnost koja se isplati u svakom smislu!

bezmetalne-krunice

Postupak nameštanja bezmetalne krunice

Postupak nameštanja bezmetalne krunice je takođe vrlo jednostavan i potrebno je nekoliko dana za izradu. Najpre se vrši brušenje zuba za bezmetalnu keramiku, zatim se uzima otisak zuba i nakon proba cora i keramike pristupa cementiranju krunica. Zub se brusi oko 2 mm. Pacijent u međuvremenu ima privremenu krunicu. Bezmetalna kruna se na probi prilagođava Vašim željama i izgledu, boji i obliku okolnih zuba. Nakon cementiranja nije moguće videti razliku između veštačkog zuba (bezmetalne krunice) i prirodnog zuba.

Zašto izabrati bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice su mnogo približnije prirodnom izgledu zuba od metalokeramičkih kruna. Tu nema sumnje. Međutim, pored toga, bezmetalne krunice su i izuzetno čvrste, otporne i dugotrajne. I to nije sve. Cena bezmetalnih krunica je takođe veoma pristupačna. Zbog svega navedenog, bezmetalne krunice su najtraženije na tržištu. Ako već možete da birate, preporučujemo Vam bezmetalne krunice, pogotovo ako nadoknađujete samo nekoliko zuba. Razlika u ceni neće biti toliko velika, ali će izgled i kvalitet vaših novih zuba biti neuporedivo veći.

Pored navedenog, velika prednost je lako čišćenje zuba i desni, kao i to što nema iritacije i prebojavanja desni, što može da se dogodi kod metalokeramičkih krunica. Takođe, mnogo je lakše i brže prilagođavanje, a udobnost nošenja bezmetalne krune je izuzetna. Još jedna prednost je i to što bezmetalna keramika ne menja boju.

Cenovnik

Bezmetalna kruna (cirkonija) 25.000,00 rsd
Kruna na implantu bezmetalna (sa suprastrukturom) 41.000,00 rsd

Zakažite besplatne konsultacije

Dental Vortex | Kralja Bodina 10, 11000 Beograd, Srbija