Hollywood smile English – to do

Hollywood smile

Holivudski osmeh je poslednjih godina postao trend u svetskoj stomatologiji. Blistav i zdrav osmeh je ono što Vas čini posebnim te je ovaj trend svakako opravdan. Za ovu proceduru se koriste bezmetalne krunice od keramike ili viniri u bleach bojama koje daju visokoestetske rezultate. Koristimo i intraoralne skenere poslednje generacije radi brzeg, preciznijeg i komfornijeg uzimanja otiska. Glavna svrha tretmana holivudskog osmeha je poboljšanje estetike vaših zuba.

Za koga je idealan holivudksi osmeh ?

 • Pacijenti koji koji imaju većinu svojih zuba
 • Pacijenti koji nisu zadovoljni svojim osmehom zbog čega imaju manjak samopouzdanja
 • Pacijenti koji imaju problem sa zagrižajem i žvakanjem hrane
 
 

 

 

Za nije pravo rešenje holivudksi osmeh ?

 • Pacijenti koji nemaju dovoljan broj zuba u vilici za optimalnu postavku Holiwood smile mosta I tim pacijentima se preporučuje concept All on 4 ili All on 6 sistema sa implantima.
 • Pacijenti koji imaju zdrave zube ali vrlo nepravilan položaj pa im se preporučuje prvo fiksna proteza
 
 

 

 

Prednosti i mane holivudskog osmeha

Jedna od prednosti holivudskog osmeha je ta što može povećati vaše samopouzdanje. Pored toga, pokazalo se da osmeh oslobađa endorfine koji mogu poboljšati vaše raspoloženje i opšti osećaj blagostanja. Još jedna prednost holivudskog osmeha je da možete da izgledate mlađe i zdravije. Mana u ovoj intervenciji nema osim sto bi se oralna higijena morala podići na viši nivo nego pre bezmetalnih kruna,tj.više vremena bi trebalo posvetiti pranju zuba.

Koliko traje postavka holivudskog osmeha

Od prvog pregleda do cementiranja konačnog rada može proći 2 do 4 nedelje. Ukoliko ne boravite u Srbiji, postoji mogućnost da privremene krunice koje dobijate nakon brušenja zuba nosite 3 do 6 meseci, zatim u dogovoru sa stomatologom pravite plan dolaska za cementiranje definitivnog protetskog rada.

Cena paketa je 4950€ za obe vilice

U cenu paketa je uračunato:

 • Lečenje zuba i priprema
 • Privremene krunice
 • Bezmetalne cirkonijum krunice najvišeg kvaliteta
 
 

 

 

U cenu nije uračunato:

 • Ortopan snimak vilice
 • 3D snimak ( ako je potreban)
 • Hirurgija ( vadjenje zuba ili implantati )
 
 

 

 

Kako izgleda planiranje terapije?


Mlada žena sa Holivudskim osmehom ima belu vunenu kapu na glavi.

Prilikom prvog pregleda ustanovljava se trenutno stanje u ustima i želje pacijenta.

Potrebno je uraditi ortopan snimak (snimak svih zuba) da bi se napravila analiza zuba i kosti. Nakon pregleda, analize rendgen snimka, analize intraoralnih i ekstraoralnih fotografija, a nekada i analize studijskih modela, pravimo plan terapije.

Protetski radovi se postavljaju na zdravim zubima, tako da ukoliko postoje karijesi ili procesi neophodno je prvo uraditi lečenje.

Zajedno sa Vama planiramo konačan izgled nadoknada, određujemo boju, oblik i vrstu zubne nadoknade. Da bi se postigao efekat holivudskog osmeha zubne nadoknade najčešće pravimo na svim zubima ili u vidljivoj zoni osmeha. Nakon brušenja zuba dobijate privremene krunice koje Vam omogućavaju da se naviknete na novi osmeh.

Ukoliko želite, možemo da napravimo dodatne estetske korekcije na definitivnim protetskim nadoknadama. Postoji nekoliko proba na kojima zajedno kreiramo budući izgled osmeha. Poslednjoj fazi pristupamo onda kada ste Vi zadovoljni finalnim izgledom trajnih zubnih nadoknada. Završna etapa je definitivno cementiranje protetskog rada.

U našoj ordinaciji koristimo keramičke vinire, keramičke krunice i kompozitne fasete za izradu Vašeg idealnog osmeha.


Vrste zubnih nadoknada za izradu Hollywood smile-a

Protetske nadoknade (krunice i mostove) koje koristimo u ovoj proceduri su izrađenje od bezmetalne keramike koja najprirodnije oponaša zube i daje najbolje esteske rezultate. Pored vrhunske estetike, bezmetalne krunice imaju odličnu mehaničku otpornost zbog prirode materijala i digitalne tehnologije koja se koristi za njihovu izradu. Kompjuterski dizajn i izrada zubnih nadoknada omogućava idealno naleganje na zub i savršenu preciznost.

Keramički viniri se postavljaju samo na prednjoj strani zuba za razliku od krunica koje obuhvataju ceo zub. Zahtevaju minimalno brušenje ili se zub uopšte ne brusi u zavisnosti od debljine gleđi i položaja zuba.

Protetske nadoknade mogu nadoknaditi zube koji nedostaju, promeniti boju i dovesti vaše zube u idealan položaj.

Kompozitne injectable fasete su slične keramičkim vinirima, postavljaju se na prednjoj strani zuba ali materijal koji se koristi za njihovu izradu je drugačiji. Kako samo ime kaže, koristi se injectable kompozit koji je dizajniran baš za ovu namenu i ispunjava mehaničke i estetske kriterijume. Kompozitnim fasetama možete rešiti manje nepravilnosti i boju zuba dok se nedostatak zuba može rešiti samo protetskim nadoknadama.

Boje nadoknada koje su svojstvene Holivudskom osmehu su bleach nijanse, najsvetlije nijanse zuba, koje daju efekat blistavog osmeha.


Izbeljivanje zuba za blistav osmeh

Dešava se da do nadoknada zuba ne mora ni doći – neko ima prirodno prave i lepe zube, samo ih je potrebno dovesti do blistvo bele boje kojoj će svi zavideti. Zato naša ordinacije nudi profesionalno izbeljivanje zuba. Ovaj prilično brz postupak je iz luksuza prešao u potrebu koju svako može da priušti i uživa u svom osmehu, vraćajući samopouzdanje.


Implanti kao trajno rešenje Holivudskog osmeha

I dok su nadoknade jedno od rešenja za dobijanje Holivudskog osmeha, oni nisu večni. Implanti su već mnogo ozbiljnija priča – sa njima dolazi i ozbiljnija priprema kako bi se postigli željeni efekti.

Naravno do potrebe implanta dolazi i ako je problem kompleksniji – npr. ukoliko zubi nisu u mogućnosti da podnesu most ili fasete. No, razumemo i da su svima nama mogućnosti drugačije, kao i same potrebe.


Da li si idealan pacijent za ovu proceduru?

Osmeh je izraz lica koji se može posmatrati kao znak sreće, ljubavi ili zabave. Pravi se savijanjem mišića sa strane usta i može biti praćen smehom ili drugim vokalizacijama. Osmeh se takođe može smatrati univerzalnim načinom za prenošenje pozitivnih emocija. U stvari, istraživanja su pokazala da je osmeh zarazan i da može pozitivno uticati na ljude oko nas. Holivudski osmeh je onaj koji je beo, ravan i savršen. Nije ni čudo da svi priželjkujemo da ga imamo.

Da biste postigli ovaj tip osmeha, potrebno je imati zdrav potporni aparat. To znači da desni moraju biti zdrave i stabilne da bi podržale zube. Zubi takođe moraju biti zdravi, bez karijesa ili drugih zubnih problema.


Kako izgleda održavanje holivudskog osmeha?

Održavanje holivudskog osmeha iziskuje pravilno i redovno održavanje oralne higijene. Pored osnovnih sredstava za pravilnu negu usne duplje – meke četkice, paste za zube i konca, savetuje se korišćenje interdentalne četkice i vodenog tuša odnosno Waterpik. U našoj ordinaciji ćete dobiti detaljne instrukcije za adekvatno održavanje oralne higijene. Savetuju se redovne kontrole da bi se pratilo stanje desni i zuba ispod protetskih nadoknada.
Vedar i nasmejan profil mlade žene sa Holivudskim osmehom.


Prednosti holivudskog osmeha

Jedna od prednosti holivudskog osmeha je ta što može povećati vaše samopouzdanje. Ako se osećate dobro zbog načina na koji izgledate, veća je verovatnoća da ćete se smejati i uspostaviti kontakt očima sa drugima, što može učiniti društvene interakcije prijatnijim. Pored toga, pokazalo se da osmeh oslobađa endorfine koji mogu poboljšati vaše raspoloženje i opšti osećaj blagostanja.

Još jedna prednost holivudskog osmeha je da možete da izgledate mlađe i zdravije. Prednosti ima još mnogo, no, ostavićemo da ih vi sami otkrijete i podelite sa ostalima koji se dvoume.


Koliko traje izrada holivudskog osmeha?

Od prvog pregleda do cementiranja konačnog rada može proći 2 do 4 nedelje. Ukoliko ne boravite u Srbiji, postoji mogućnost da privremene krunice koje dobijate nakon brušenja zuba nosite 3 do 6 meseci, zatim u dogovoru sa stomatologom pravite plan dolaska za cementiranje definitivnog protetskog rada.

Za sva Vaša dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju!

 
 

 

 

Radno vreme

Kontakt informacije