Izbeljivanje zuba

Blistav osmeh i beli zubi su današnja želja svih nas, a sada je i jednostavno ostvariti ih uz najsavremenije metode i tehnike za izbeljivanje zuba koje naša ordinacija nudi.

Cenovnik

Izbeljivanje avitalnog zuba

7.000 RSD

Izbeljivanje zuba trejom (kućna varijanta)

18.000 RSD

Izbeljivanje ordinacijsko

25.000 RSD

Lasersko izbeljivanje

28.000 RSD

Zakažite pregled

Metode za izbeljivanje zuba

Kako izbeliti zube? To bar danas nije teško. U ponudi su različite metode izbeljivanja zuba. 

Koju ćete izabrati zavisi od Vas, međutim, koju god metodu za izbeljivanje zuba da izaberete, budite sigurni da će njen efekat biti sjajan. Za izbeljivanje zuba cena zavisi od tehnike za izbeljivanje koju ste prethodno izabrali. 

U našoj ordinaciji dostupni su najnovije vrste izbeljivača i najčešće korišćene metode za izbeljivanje, poput:

  • ordinacijsko izbeljivanje zuba sa laserom
  • ordinacijsko izbeljivanje zuba bez lasera 
  • splint/trej metoda za kućno izbeljivanje

Kome se ne preporučuje izbeljivanje zuba ?

  • koje imaju parodontalna oboljenja 
  • povučene desni(recesije gingive)
  • osobama sa previše osetljivim zubima 
  • trudnicama i dojiljama 
  • osobama koje trenutno nose proteze sve dok ne završe sa ortodontskom terapijom.
 
 

 

 

Ordinacijsko izbeljivanje zuba sa i bez upotrebe lasera

Ordinacijsko izbeljivanje zuba je kratkotrajna procedura koja se obavlja u ordinaciji i ona  može uključivati upotrebu dentalnog lasera, ali i ne mora. U oba slučaja, proces počinje zaštitom mekih tkiva u ustima pacijenta, nakon čega se nanose sredstva za izbeljivanje (gel) na zube. 

Prilikom procedure koja uključuje upotrebu lasera, naneseni gel se izlaže dejstvu laserskih zraka koji aktiviraju sredstva za izbeljivanje. Međutim, kod primene procedure bez lasera, izlaganje laserskim zracima se izostavlja. 

Sredstva za izbeljivanje zuba imaju dejstvo oko 15 minuta, a nakon toga se uklanjaju i taj isti postupak ponavlja se 2-3 puta. Ova metoda izbeljivanja je jednostavna, brza i pruža sjajni efekat zuba.

Za ordinacijsko izbeljivanje zuba cena je nešto viša nego za kućnu tehniku.

 

Splint/trej metoda za kućno izbeljivanje zuba

Još jednostavnija, međutim dugotrajnija metoda za izbeljivanje zuba jeste izrada treja koji nosite kod kuće. Na osnovu otiska vaše vilice izrađujemo poseban trej (splint) koji predstavlja nosač gela za izbeljivanje. 

U ovom slučaju koristi se pasta za izbeljivanje zuba čija je koncentracija slabija od one prilikom laserskog izbeljivanja zuba. Trej se nosi noću u periodu od 7-10 dana, a efekat izbeljenih zuba traje u proseku oko 2 godine, nakon čega je neophodno ponoviti ovaj postupak.

Napomena: Period nošenja treja pri ponovnom obnavljanju boje uvek traje kraće – samo par dana.

Izbeljivanje zuba – da li je štetno i kome se preporučuje

Nije lako imati prelep i blistav osmeh, koji se uvek lako primeti kod ljudi, dok oni koji ga imaju mnogo lakše ostave pozitivan utisak i ostvare komunikaciju.

Beli zubi su ti koji dodatno doprinose da se osećate bolje u društvu. Za prelep osmeh potrebna je disciplina, prvenstveno po pitanju oralne higijene.

Međutim, potrebno je i sve ono što prati disciplinu, od redovnih pregleda kod stomatologa, kao i intervencija koje su neophodne na tom putu. Takođe, jako je bitna i genetika, dok nekome, priroda nije dala lepe i zdrave zube, bele boje.

Isto tako, vremenom zubi menjaju boju i tamne, a razlozi su mnogobrojni: od hrane i pića koje svakodnevno konzumiramo do starenja zuba. Ali nije kraj sveta, ne očajavajte.

Barem danas nije toliko teško imati bele zube! Potrebno je samo obaviti izbeljivanje zuba metodom kojom vi želite kako bi vaš blistav osmeh sa biserno belim zubima ponovo bio tu i krasio vas!

Izbeljivanje je procedura prilikom koje se uklanjaju sve vrste diskoloracije, odnosno promene boja na površini vaših zuba, nakon čega zubi postaju znatno belji.
izbeljivanje-zuba

Takođe, to je najpopularnija procedura današnjice u stomatologiji, jer može brzo, lako i bezbolno da povrati belinu i poboljša izgled vaših zuba. Pored toga, cena izbeljivanja zuba je pristupačna svima. To više nije luksuz, već potreba.

Uz najmodernije metode izbeljivanja zuba, koje vam naša ordinacija nudi, ponovo možete imati blistavo beli osmeh! Osim što ova procedura nije neprijatna, niti boli, ona vam garantuje potpunu lepotu zuba i blistav osmeh.

Sva sredstva za izbeljivanje koja se koriste kod nas u ordinaciji, klinički su ispitana i odobrena od strane Američke dentalne asocijacije. Samim tim su potpuno bezopasna i vrlo efikasna, ne izazivajući oštećenja zuba, niti gingive.

Jedino što može da se desi jeste da dođe do osetljivosti zuba, međutim ona nestane već nakon perioda izbeljivanja.

Napomena: Sredstva za izbeljivanje zuba ne deluju na vaše plombe, kao ni na ostale protetske nadoknade poput krunica i mostova.

Savet: Ukoliko planirate da stavite nadoknade u budućnosti, uradite to tek dve nedelje nakon izbeljivanja zuba. U tom slučaju postići ćete sjajan efekat!

 

Šta treba da znate pre nego što se odlučite za beljenje zuba?

Ono što vam savetujemo, jeste da pre nego što se odlučite za izbeljivanje zuba, sredite sve vaše zube, uklanjajući meke i čvrste naslage sa zuba, i popravljanjem karijesa. Nakon što završite sa svim korekcijama i sredite vašu vilicu, vreme je za ulepšavanje iste.

 

Šta raditi nakon izbeljivanja zuba?

Stalna nedoumica naših pacijenata jeste šta je potrebno da rade nakon što izbele svoje zube. Pored održavanja redovne higijene zuba, važno je i redovno raditi stomatološke preglede, kako biste održali vaše zube zdravima.

Ukoliko održavanju higijene zuba pristupimo odgovorno, ona će postati deo naše navike i neće nam predstavljati nikakav problem. Izbeljene zube potrebno je tretirati na poseban način kako bismo odložiti to da oni ponovo potamne.

Savet: Preporučujemo vam da koristite konac za zube kako biste očistili neprisupačne delove između zuba kao i četkicu sa manjom glavom.

 

Efekti i cena izbeljivanja zuba

Postoje razne tehnike izbeljivanja zuba i sve one daju približno jednake, a ujedno odlične efekte sa različitom trajnošću.

Jednostavnim postupkom, brzo i po pristupačnoj ceni, dobićete bele zube kakve ste oduvek želeli.

Izbeljivanjem zuba otklonićete sve diskoloracije na vašim zubima, ali, naravno, ne očekujte keramika bele zube, već zube 2- 4 nijanse svetlije.

U našoj ordinaciji je, pored brze i stručne usluge, i cena izbeljivanja zuba vrlo pristupačna, a cenovnik stomatoloških usluga možete pogledati ovde.

Radno vreme

Kontakt informacije