Keramički inleji

Osmeh je jedinstven, osmeh je deo lica i ličnosti čoveka. Lep osmeh zlata vredi, otapa mnoga srca i otvara mnoga vrata. Za lep i blistav osmeh potrebni su lepi i blistavi zubi. Keramički inleji upotpunjuju blistav osmeh.

Cenovnik

Keramički inlej 

25.000 RSD

Zakažite pregled

Prednosti keramičkih inleja

Poseban dodatak i prednost pri ugradnji inleja je estetika. Glavnu razliku između plombe i inleja predstavqa razlika u materijalu: keramika je mnogo tvrđa i otpornija od kompozitnih materijala.

Isto tako, inlej se pravi van usta pacijenta i zato su potrebne dve posete stomatologu. U prvoj poseti se zub priprema za inlej i uzima se otisak zuba. Tehničar izrađuje inlej i u drugoj poseti se isti cementira u ustima pacijenta.

U zavisnosti od površine zuba koji ostaje posle lečenja karijesa određuje se i veličina inleja. Nadogradnja zuba postoji u dva oblika:

  • Inleji – koji zahvataju maksimalno do dve površine zuba i
  • Onleji – koji zahvataju tri i više površine zuba.

Cena nadogradnje zuba je veća od plombiranja zuba, ali je trajnije rešenje i estetski bolje. Inleji mogu biti zlatni, keramički i kompozitni.

Popravka zuba je danas sastavni deo lične higijene i odnosa prema sebi. Svaki pojedinac je od malih nogu zadužen za osnovnu higijenu, a kasnije i preuzimanje odovornosti u odabiru dobrog stomatologa. Najbolje je stvoriti poverenje u svog stomatologa, održavati tradiciju u poverenju prema svom doktoru i tehničarima, prema odabranoj ordinaciji.

Kada se koriste keramički inleji

U sadašnje vreme za zube koji su dosta oštećeni karijesom ili imaju veću staru plombu najbolji izbor su keramički inleji. Keramički inleji su posebno pogodni za bočne zube zbog izdržljivosti materijala. Keramički inleji produžavaju vek zuba.

Radno vreme

Kontakt informacije