Anti-ageing podmlađivanje kože

Koža je organ koji je najviše izložen spoljašnjim faktorima i uticajima. Kada to imamo u vidu, onda ne čudi činjenica da se ona tokom godina menja – javljaju se bore, a ona postaje opuštenija i umornija. Međutim, našim anti age tretmanom čitav ovaj proces starenja kože može se prilično usporiti, jer je starenje kože pre svega rezultat manjka određenih materija u njoj. Nadomešćivanjem određenih materija, pomažemo našoj koži da ostane mlada i sveža.

Zakažite pregled

Tretmani pomoću seruma i dermarolera

Pored hijaluronskih i bioloških filera, tretman za podmlađivanje kože može činiti i upotreba seruma i dermarolera. U zavisnosti od stanja Vaše kože, naši stručnjaci će Vam odrediti najbolji tretman za lice.

Serumi su preparati koji se nanose na površinu kože uz lagano masiranje i tapkanje. Postoji više vrsta seruma poznate ruske kompanije Glavzdrav, u zavisnosti od sastava koji ih čini::

  • Hyaluron – Pre svega utiče na povećanje vlažnosti kože zbog čega joj se vraća svežina
  • Morski kolagen – Čuva kožu od uništenja od dejstva okolinskih faktora. Takođe, vraća koži čvrstinu i elastičnost.
  • Mumiton – Odličan u borbi protiv strija, celulita, akni i ogrebotina
  • Herbamin – Normalizuje protok kapilarne krvi i na taj način sprečava starenje kože poboljšavajući joj elastičnost
  • Phytodon – Nanosi se na kožu glave i podstiče rast kose

Šta je dermaroler?

Dermaroler je medicinsko sredstvo nalik na valjak sa 200 pozlaćenih iglica od titanijuma. Upotrebom dermarolera se podstiče proliferacija kolagena koji je zaslužan za zarastanje kože.

Čitav proces upotrebe dermarolera odvija se na sledeći način: iglice dermarolera prodiru u kožu čime se aktiviraju nervi, nakon čega počinje proces zarastanja kože. Iako sami ubodi iglica ne oštećuju kožu, oni su ipak dovoljni za pokretanje procesa samoizlečenja kože. Tako se podstiču proizvodnja kolagena i stimulacija kapilara, što kožu čini prokrvljenijom pa time i kvalitetnijom i „mlađom“. Tretmani serumima i dermarolerima mogu se praktikovati odvojeno ili kombinovano, u zavisnosti od stanja kože. Takođe, postoji mogućnost da tretman izvršavaju stručnjaci iz naše ordinacije ili da uz njihova uputstva sami vršite postupak kod kuće.

PRP ili Vampirski tretman

Slično hijaluronskim filerima, postoje i biološki fileri koji se takođe ubrizgavaju u kožu tankim iglama. Razliku u odnosu na hijaluronske filere čini to što se biološki fileri baziraju na korišćenju trombocitnih faktora rasta koji se dobijaju iz krvne plazme samog pacijenta. Ovaj postupak se naziva PRP (Platelets Rich Plasma). PRP tretman bi trebalo razlikovati od PRF tretmana iako se u osnovi isti princip, ali se koristi u druge svrhe.

Suština PRP tretmana predstavlja korišćenje trombocitnih faktora rasta. To su proteini koji se nalaze u plazmi i odgovorni su za zarastanje rana pospešivanjem rasta ćelija i stvaranjem novog tkiva.

Postupak počinje uzimanjem određene količine krvi od pacijenta. Potom se iz nje izdvaja plazma koja služi za pravljenje bioloških filera. Čitav proces je sterilan, pa je bilo kakva opasnost od kontaminacije potpuno isključena. Na kraju se biološki fileri ubrizgavaju u određene regije kože koje se podvrgavaju tretmanu.
anti-aging

Pošto se prilikom PRP procesa koristi krv samog pacijenta, ovaj tretman je poznat i kao „Vampirski tretman“. Upravo zbog korišćenja pacijentove krvi (autologni transplant) ne postoji mogućnost alergijske reakcije. „Vampirski tretman“ naročito je pogodan za uklanjanje ožiljaka od akni. Rezultat ovog tretmana predstavlja sveža koža sa obnovljenim tonusom. Uz ovaj tretman, ožiljci od akni će potpuno nestati.
Pored toga, PRP svoju primenu nalazi i u pospešivanju rasta dlake, pa predstavlja odlično rešenje za pacijente koji se suočavaju sa opadanjem kose.

Radno vreme

Kontakt informacije