Stomatološke usluge laserom

Laserska tehnologija je u poslednjih dvadesetak godina prilično uznapredovala, pa je svoju široku primenu našla i u stomatologiji. Dentalni laser se danas sve češće koristi kao izuzetno praktičan aparat u stomatološkim ordinacijama. Razlog za to je njegova višestruka primena uz nekoliko bitnih prednosti u odnosu na tradicionalne metode.

Cenovnik

Endodontsko lečenje jednokanalnih uz laser terapiju

4.000 RSD

Endodontsko lečenje dvokanalnih uz laser terapiju 

5.000 RSD

Endodontsko lečenje višekanalnih uz laser terapiju

6.000 RSD

Lečenje gangrene uz laser terapiju (1 seansa) 

3.000 RSD

Mašinsko lečenje jednokanalnih zuba uz laser terapiju 

5.000 RSD 

Mašinsko lečenje dvokanalnih zuba uz laser terapiju 

6.000 RSD

Mašinsko lečenje višekanalnih zuba uz laser terapiju

7.000 RSD

Lasersko izbeljivanje

28.000 RSD

Laser terapija parodontalnog džepa

3.500 RSD

Laser terapija parodontopatije po vilici

24.000 RSD

Gingivektomija po zubu laserom

3.600 RSD

Laser terapija herpesa

2.000 RSD

Frenektomija laserom

12.000 RSD

Zakažite pregled

Kada je laser pravo rešenje za Vas?

  • Ukoliko vam desni krvare, imate zadah iz usta
  • Imate cistu na vrhu korena zuba
  • Smeta vam frenulum u gonjoj ili donjoj vilici
  • Izlazi vam herpes na usni
  • Želite par nijansi svetlije zube

Prednosti lasera u odnosu na tradicionalne metode

  • Obeskličavanje kanala korena i parodontalnih džepova laserskim zrakom
  • Preciznije sečenje mekog tkiva
  • Nema krvarenja
  • Nema šivenja

Ordinacija Dental Vortex kao jedna od prvih ordinacija koje je uvela korišćenje lasera u stomatologiji, ima višegodišnje iskustvo u lečenju parodontopatije laserom, terapiji zubnih džepova, lečenju kanala korena zuba , cisti na vrhu korena zuba , lečenje afti i herpesa, gingivektomiji, izbeljivanju zuba i drugim uslugama. Frenektomija- uklanjanje zubne resice laserom je dosta česta usluga i puno je komfornija za pacijente, pogotovo za decu.

Lečenje kanala korena zuba

Lečenje kanala korena zuba za cilj ima uklanjanje inficirane i oštećene pulpe iz kanala korena nakon čega se pristupa njegovom punjenju . Da bi terapija bila u potpunosti uspešna veoma je bitno u potpunosti očistiti kanal od bakterija.

Ovde na scenu ponovo stupa dentalni laser sa svojim antibakterijskim dejstvom. Prednost laserske metode nad drugim u ovom slučaju je taj što laserska svetlost dopire do svih delova kanala korena čime se kanal čisti u najvećoj mogućoj meri.

Lasersko lečenje afti i lečenje herpesa

Afte su ranice koje se javljaju u usnoj duplji. Ne zna se njihov tačan uzrok, ali se pretpostavlja da na njihovo javljanje utiču genetske predispozicije, kao i stres, loša higijena, pad imuniteta i loša ishrana,nedostatak vitamina i minerala. Za afte ne postoji lek, već se sve terapije svode na ublažavanje simptoma.

Ukoliko se ne koriste nikakva terapijska sredstva, aftama je potrebno 7-15 dana. Ukoliko se tretiraju određenim sredstvima, mogu nestati za 3-5 dana. Međutim, kao najefikasniji vid terapije nameće se dentalni laser. Laser ubrzava zarastanje i obezboljava afte. Pomoću njega afte se mogu u potpunosti otkloniti nakon samo jednog tretmana.

Herpes predstavljaju male rane izazvane virusnom infekcijom. Mogu se javiti u usnoj duplji na desnima, usnama ili u grlu. Herpes ume biti vrlo neprijatan: najpre dolazi do svraba i peckanja, a potom se javljaju plikovi koji pucaju pa nastaju kraste.Poput lečenja afti, i lečenje herpesa laserskom terapijom je vrlo brzo i efikasno. Najbolja terapija laserom je na početku pojave simptoma.Uglavnom je potrebno 1-2 tretmana.

Stomatološka ordinacija Dental Vortex poseduje izuzetno kvalitetan dentalni laser Biolase epic 10. Ukoliko vam je potreban laserski tretman na najvišem nivou sigurnosti i efikasnosti, slobodno nam se obratite.

Terapija zubnih džepova

Paradontalni ili zubni džep je prostor između desni i zuba koji je pogodan za nakupljanje bakterija iz zubnog plaka. Upala desni, povlačenje desni i parodontopatija samo su neke od negativnih posledica do kojih ove bakterije mogu da dovedu.

Dentalni laser predstavlja odlično terapijsko rešenje za problem paradontalnih džepova. Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo laserske svetlosti doprinosi uništavanju bakterija i na taj način se maksimalizuje čišćenje zubnog džepa. Uz to, dolazi i do ponovnog pripajanja desni za zube. Čitava procedura je bezbolna, jedino što pacijent oseća je blaga toplota.

Laserska terapija zubnih džepova predstavlja izuzetno efikasan prvi stadijum za lečenje paradentoze. Upravo zbog toga se ovaj vid terapije sve više preporučuje.

Frenektomija - uklanjanje resice

Frenektomija je proces uklanjanja frenuluma. Frenulum je fibrozni izraštaj odnosno resica u usnoj duplji. Razlikujemo lingvalni,labijalni i bukalni frenulum s obzirom na njegovo mesto u usnoj duplju. Lingvalni frenulum se nalazi na spoju jezika i poda usta, labijalni frenulum se nalazi na spoju gornje usne i alveolarnog grebena gornje vilice i bukalni na spoju obraza i gornjeg alveolarnog grebena. Frenulumi su potpuno normalne tvorevine, a ukoliko su izraženiji onda mogu stvarati određene probleme zbog kojih ih je potrebno ukloniti.

Lingvalni frenulum može dovesti do blagog poremećaja funkcije jezika. Ovaj problem kod dece može rezultirati problemima kod razvoja govora. Kod odraslih pacijenata obično predstavlja smetnju pri izradi protetskog rada.

Labijalni frenulum kod dece može dovesti do razmaka između prednjih gornjih zuba (sekutića) a kasnije i pojave recesije desni. U starijoj dobi, labijalni frenulum može dovesti do problema sa naleganjem protetskog rada.

Svi pomenuti problemi se rešavaju jednostavnim odstranjivanjem frenuluma. Laserska metoda je za to izuzetno pogodna zbog preciznosti. Takođe, zbog odsustva krvarenja, bola i šivenja rane, frenektomija laserskom metodom je naročito progodna za decu.

Radno vreme

Kontakt informacije