Snimanje zuba

Snimanje zuba je proces stvaranja vizuelnog prikaza zuba, desni i drugih struktura u ustima. Ovo se radi u svrhu dijagnostike ili lečenja. Ordinacija poseduje intraoralni radiogram poslednje generacije, gde se snimanje obavlja za 0,2 sekunde.Ove visokokvalitetne  slike mogu pomoći našim stomatolozima da identifikuju probleme sa zubima i planiraju najefikasnije tretmane za naše pacijente.

Zakažite pregled

Snimanje zuba u Dental Vortex-u

U ordinaciji našim pacijentima pružamo uslugu 2D snimanje zuba  digitalnim radiogramom poslednje generacije proizvođača “Kavo”. Digitalni radiogram ili retroalveolarni snimak je snimak ciljano jednog, dva ili tri zuba koji se kod nas koristi radi što preciznije i bolje dijagnostike kako bi smo pacijentu pružili maksimalan komfor i stručnost. Bez ove vrste pomoćne dijagnostičke metode stomatologija je nezamisliva, jer ovi snimci nam pružaju dragocene podatke o stanju svakog zuba ponaosob.

Intraoralni rendgenski snimak

Intraoralni rendgenski snimak se koristi za dobijanje slika unutrašnjosti usta. Ova vrsta snimanja se koristi za dijagnostikovanje problema sa zubima i vilicom. Ovi snimci se snimaju specijalnom rendgenskom mašinom. Slike dobijene intraoralnim rendgenskim zracima su veoma detaljne i mogu pokazati probleme koji se ne mogu videti golim okom.

Intraoralni rendgenski snimci su neverovatno važan deo stomatološke nege. Oni mogu pomoći stomatolozima da rano pronađu probleme, pre nego što postanu ozbiljni.

Retroalveolarno snimanje

Retroalveolarno snimanje je tip intraoralnog snimanja koji koristi digitalni uređaj za snimanje slika unutrašnjosti usta. Ovo pomaže stomatolozima da dobiju jasan pogled na zube i desni, i može se koristiti za dijagnozu problema ili planiranje lečenja.

Digitalni radiogrami su udobniji za pacijente jer im je potrebno manje vremena za snimanje.

Ova vrsta snimanja je posebno korisna za dobijanje pogleda na zadnje zube (molare), što može biti teško videti na tradicionalnim rendgenskim snimcima. Takođe se može koristiti za bolji pregled korena zuba, što je važno tokom lečenja kanala korena i nakon punjenja kanala kada se rade kontrolni snimci.

Sve u svemu, retroalveolarno snimanje je dragoceno sredstvo za stomatologe i može pomoći da se poboljša dijagnoza i planiranje lečenja.

Nova tehnologija u službi zuba

Kavo Focus je digitalni uređaj za intraoralno snimanje koji pomaže stomatolozima da dobiju jasne, visokokvalitetne slike zuba svojih pacijenata. Uređaj je mali i lak za upotrebu, ima malu, laganu kameru koja se lako može postaviti za snimanje, a proizvodi slike koje su daleko superiornije od tradicionalnih filmskih rendgenskih snimaka. Senzor visoke rezolucije čini aparat “Focus” kompanije KaVo idealnim alatom za dijagnostikovanje problema sa zubima i desnima, kao i za praćenje napretka lečenja. Kavo-ova ekskluzivna SmartFilter tehnologija automatski filtrira pozadinsi šum, pružajući stomatolozima najjasniju moguću sliku.

FOKUS tehnologija

Kavo-ov mehanizam protiv i najmanjeg pomeranja je ključna karakteristika koja izdvaja FOCUS od drugih digitalnih uređaja. Ova tehnologija osigurava da su slike stabilne i oštre, a istovremeno smanjuje vreme ekspozicije. Kao rezultat toga, pacijenti mogu biti sigurni da dobijaju najbolji mogući kvalitet slike.

FOCUS rendgenski snimak je neverovatno stabilan, a istovremeno je izuzetno lagan i prenosiv. Jednom rukom se sa lakoćom postavlja. Nema pomeranja ili repozicioniranja; pokret nameštanja se zaustavlja kada to stomatolog ili radiolog to poželi. Poseduje ADM (Anti-Drift mehanizma) što omogućava ovu izuzetnu stabilnost.

 
 

 

 

Zaposleni sa iskustvom u radiologiji

Skenerom rukuju obučeni zaposleni sa iskustvom u radiologiji, a sam aparat garantuje minimalna zračenja u skladu sa novim tehnologijama na tržištu koja su i osmišljenja jer je zdravlje pacijenta na prvom mestu.

Uštedite vreme odlaska u rentgen centar tako što ćete snimak vašeg zuba izvršiti na licu mesta u našoj ordinaciji i u što kraćem roku saznati dijagnozu i izvršiti proveru terapije. Postupak je bezbolan i traje kratko, manje od sekunde, a zračenja su mnogo manja od svih medicinskih snimanja.

Za našu ordinaciju ovo nije bilo pitanje kompromisa. Želja i briga da pružimo samo najbolje našim pacijentima je odluku svela na ovaj izuzetan aparat koji pruža sve što se zamisliti može u 21. veku.

Radno vreme

Kontakt informacije