Metalokeramičke krune

Metalokeramičke krune su uvek dobar izbor, kako iz ekonomskih, tako i iz esteskih razloga. Vrlo su praktične, nisu skupe, a rešavaju problem.

Cenovnik

Metalna keramička kruna

12.000 RSD

Kruna na implantu metalna keramička (sa suprastrukturom)

30.000 RSD

Zakažite pregled

Prednosti i nedostaci metalokeramičke krune ?

Metalokeramičke krune su praktično i brzo rešenje ako Vam je jedan ili više zuba oštećeno u većoj meri. Za postavljanje metalokeramičkih krunica cena je takođe vrlo pristupačna, što je još jedan razlog njihove popularnosti. Pored toga, za skoro sve korisnike metalokeramičke krunice iskustva su vrlo pozitivna. Iako neki navode da metalokeramičke krune mogu da oštete zube, to nije tačno.

Dobro postavljene metalokeramičke krune ne mogu da oštete Vaš zub. Naprotiv, čak će ga zaštititi. Nedostatak metalokeramickih kruna je sivi rub koji se može pojaviti godinama kasnije, nakon što se povuku desni.

Postavljanje metalokeramičke krune

Postupak postavljanja metalokeramičkih krunica nije tako složen kao što se možda čini. Najpre se vrši brušenje zuba koje podrazumeva uklanjanje oko 2-3 mm zuba u obimu da bi se napravio slobodan prostor za izradu metalokeramičke krune. Zatim se uzima otisak zuba. Kada se izlije metal po otisku Vašeg zuba, preko njega se nanose slojevi keramike tako da kruna na kraju izgleda kao pravi zub, što i jeste cilj.

Kada se koriste metalokeramičke krune?

Metalokeramičke krune predstavljaju fiksne protetske nadoknade zuba. Obično se koriste kada je zub dosta oštećen i nije moguće staviti klasičnu plombu. Takođe, metalokeramičke krune se koriste ako nedostaje jedan ili više zuba, kada se zapravo pravi metalokeramički most pomoću koga se nadoknađuju zubi. Krune se u ovom slučaju nalaze na nosačima (bilo da su to zubi ili implanti) i sve potrebne metalokeramičke krune su spojene u most koji je stabilan, funkcionalan i lepo izgleda.

Od čega su napravljene metalokeramičke krune?

Metalokeramičke krune se prave od posebne zubne legure metala ili od zlata, a preko se stavlja najkvalitetnija keramika. U osnovi metalokeramičke krune je mala metalna kapica koja se, po vašoj želji, može uraditi i od zlata ili titanijuma. U pitanju je zubno zlato koje Vam zbog izuzetnog kvaliteta garantuje minimalnu ili nikakvu reakciju desni. S druge strane, sve je popularniji i titanijum koji, pored izuzetne čvrstine, pruža i veću otpornost metalokeramičke krune na eventualne mehaničke udare.

Ugradnja metalokeramičkih kruna - rezultati

Radno vreme

Kontakt informacije