Nikada nije lako čuti da Vam je potrebno vađenje korena zuba. Čak i kao stomatološki stručnjaci, ne preporučujemo vađenje zuba osim ako je to apsolutno neophodno. Međutim, ponekad je zub jednostavno previše oštećen da bi se mogao uspešno izlečiti.

Što se odabira zubara tiče, znate da imate puno mogućnosti. Profesionalni pristup rešenju Vašeg problema, nega i znanje po realnoj ceni koja prati taj kvalitet su naš prioritet.

Od najnovijih tehnologija do iskustva naših doktora, nastojimo da ponudimo što kvalitetniju stomatološku negu. Donosimo Vam šest razloga zašto da odaberete nas za vađenje korena zuba.

Zašto odabrati našu ordinaciju za vađenje korena zuba?

Naš tim vodi specijalista oralne hirurgije

Dok mnogi opšti stomatolozi vade zube, složeniji slučajevi često zahtevaju znanje i veštinu specijaliste. Naš tim vodi specijalista oralne hirurgije Dr Dubravka Jovanović, koja ima više od deset godina iskustva i 50 diploma sa seminara i edukacija o oralnoj hirurgiji koje svakodnevno unapređuje.


Kada je obično vađenje korena zuba nemoguće izvesti zbog broja i položaja korena, građe kosti zuba, mi to zahvaljujući specijalisti, obavljamo na licu mesta, ne upućujemo pacijenta dalje zbog hirurškog vađenja zuba.


Dešava se da se neki od gornjih bočnih zuba uspešno izvadi bez poteškoća, ali nekada se dogodi da se otvori sinus pri vađenju (u glavnom je uzrok koren zuba u sinusu). Tada u pomoć dolazi naš specijalista i nema potrebe da se pacijent upućuje na drugu lokaciju.

Opuštanje pacijenta i anestezija

Bez obzira na opuštenu atmosferu u ordinaciji, preglede zubara obično prati određeni stepen anksioznosti ili nervoze. Sa današnjim napretkom kako u znanju tako i u tehnologiji i medikamentima, ne bi trebalo biti neprijatno tokom lečenja.

Pre započinjanja intervencije i davanja anestezije, pokušamo da se povežemo sa pacijentom i da ga umirimo ukoliko je uplašen. Pacijentu objasnimo intervenciju da bi eventualna neprijatnost ili strah brzo nestali. Pacijentu damo gumeni antistres zubić, koji se pokazao kao sjajno rešenje za smanjenje stresa. Vađenje korena zuba se započinje isključivo kada je pacijent spreman i kada je anestezija delovala tj. kada utvrdimo da pacijent ne oseća bol.

Sveobuhvatna stomatološka nega na jednom mestu

Često se pacijenti nakon vađenja zuba odlučuju za ugradnju implanta, izradu mosta ili proteze kako bi nadohnadili izgubljene zube. Naša ordinacija nudi sve vrste stomatoloških usluga na jednom mestu što znači da sve dalje intervencije možete uraditi kod nas sa našim stručnim timom u zavisnosti od Vaših specifičnih potreba.

 U našoj ordinaciji pružamo uslugu snimanje zuba digitalnim radiogramom poslednje generacije proizvođača “Kavo”.  Snimamo ciljano jedan, dva ili tri zuba i taj snimak  koristimo radi što preciznije i bolje dijagnostike ili praćenja terapije.

Napredna tehnologija

Naš tim je ponosan na to što pruža sveobuhvatnu i profesionalnu negu našim pacijentima. Mi činimo sve da ostanemo u toku sa najnovijim inovacijama i tehnikama u našoj oblasti. Budući da se stomatologija stalno razvija, uvek postoji mogućnost da saznate više. Stoga naši lekari i celokupno osoblje aktivno pohađaju kurseve za kontinuirano obrazovanje, tako da to znanje i veštinu možemo pružiti svojim pacijentima.

Vađenje korena zuba u ordinaciji dental vortex.

Upotreba PRF tretman

Dental Vortex je ponosan što je među prvim ordinacijama počeo da koristi PRF tretman koji smanjuje bol i ubrzava proces zarastanja nakon intervencije. PRF se dobija centrifugiranjem male količine krvi pacijenta, što garantuje da je biokompatibilan i bez sintetike. PRF je čist i konačan proizvod koji sadrži isključivo fibrin iz krvi pacijenta i primarno se koristi u oralnoj i estetskoj hirurgiji. Epruveta izvađene krvi se centrifugira kako bi se stvorila membrana-prf preparat. Ona se postavlja na mesto izvađenog zuba gde stimuliše zarastanje kosti i mekog tkiva, a sam postoperativni tok protiče brže i lakše.

Briga, sigurnost i posvećenost

Naš tim čine profesionalci koji veoma ozbiljno shvataju Vaše oralno zdravlje. Koristimo najsavremeniju opremu, što znači da vam pružamo vrhunsku uslugu. Naša je obaveza da sve bude čisto i sterilno. Vaša sigurnost i udobnost su nam na prvom mestu.

Od početka do kraja smo apsolutno posvećeni pacijentu i njegovim potrebama. Nakon intervencije pacijent dobija usmene i pismene savete kako se ponašati tokom oporavka.

Zakazujemo kontrolne preglede koji su besplatni za svakog našeg pacijenta nakon vađenja zuba (uključujući i uklanjanje konaca).
Budite sigurni da kod nas nećete izgubiti pola dana zbog intervencije, jer se zakazani termini poštuju.

U našoj ordinaciji niste samo pacijent. Zainteresovani smo za Vas i Vaše potrebe oralnog zdravlja. Mislimo da ćete tokom posete pronaći osobu od poverenje u svom stomatologu!

Kontaktirajte nas i budite deo ugodnog doživljaja vađenja zuba!

Radno vreme

Kontakt informacije