Šta činiti kada dođe do gubitka zuba u vilici? Efikasan način za popunjavanje prazinina u vilici jeste ugradnja implanta zuba. Implanti zuba su tu da Vam sačuvaju osmeh!

Neredovni stomatološki pregledi mogu da izazovu brojne probleme u vilici. Ako ne odlazite na kontrolu dva puta godišnje kod svog stomatologa, trebalo bi da promislite o posledicama koje mogu negativno da utiču na vaše zube. Iako mnogi čekaju da ih bol iscrpi, pa tek onda odlaze u stomatološku ordinaciju, vreme je da se navike menjaju.

Blagovremene dijagnoze, pregledi i intervencije, kao i saveti vašeg doktora učiniće da vam osmeh ponovo bude blistav. Ali šta činiti kada dođe do gubitka zuba u vilici? Mi znamo kako da vam rešimo problem. Efikasan način za popunjavanje prazinina u vilici jeste ugradnja implanta zuba.

Šta je zubni implant?

Zubni implant predstavlja veštački koren koji se ugrađuje u viličnu kost i on zapravo predstavlja budući nosač krunice zuba. Takođe se naziva još i šraf i implantat, ali bez obzira kako god da ga označite, znajte da zubni implant danas predstavlja efikasno i odlično rešenje ukoliko u vilici nedostaje jedan ili više zuba. Gubitak stalnog zuba već sada može da postane ružna prošlost, jer ugradnja implanta zuba predstavlja rutinsku operaciju koja se uspešno završava u 100% slučajeva.

Ugradnja implanta zuba

Iako se čini da je ugradnja implanta zuba zahtevan poduhvat, stomatolozi brzo i efikasno rešavaju problem nedostatka zuba u vilici. Više ne morate da razmišljate o tome kako da se osmehnete, jer uz zubni implant vaš osmeh će ponovo biti očaravajući.

ugradnja-implanta

Važno je znati kada je moguća ugradnja implanta zuba:

Kada je ugradnja implanta zuba u pitanju, treba znati da je proces ugradnje bezbolan i traje svega 20 minuta. Pomislite samo da u saobraćaju često budete zaglavljeni i duže od pola sata, pa zar nije ovo više nego dovoljan razlog da malo vremena izdvojite za zdravlje svojih zuba?

Implant zuba se šrafi u viličnu kost, a nakon određenog perioda (8-12 nedelja) ugrađuje se suprastruktura na koju se cementira krunica. Na jednostavan način ponovo imate stalni zub u vilici!

Zubni implant Strauman – kvalitet pre svega!

Studija istraživanja pokazala je da su Strauman zubni implanti najcenjeniji u svetu, ali i kod nas. Proizvodnja ovih implanta započeta je u Švajcarskoj još pre 60 godina, a osim duge tradicije, karakteriše ih dugovečnost i pouzdanost, jer se izrađuju po najvišim svetskim standardima. 

Legura od koje je Roxolid Strauman implant zuba sačinjen sadrži titanijum i cirkonijum i upravo njihova kombinacija omogućava odličnu prijamčivost za viličnu kost i predstavlja mehaničku snagu implanta. Zahvaljujući aktivnoj površini SLActive Strauman implanta krv se brzo lepi i tako za sebe brže vezuje koštane ćelije, čime se ubrzava vreme oseointegracije u viličnu kost.

Ako se još uvek dvoumite, treba napomenuti da nije važno koliko košta implant zuba, već da je jednostavan način njihove ugradnje i 100% uspešnost integracije najbitniji faktor. Kada je zdravlje u pitanju važan je kvalitet, proverena usluga i postojanost, a uz Strauman implante mi vam sve to garantujemo.

implanti zuba

Nemojte čekati! Stomatološka ordinacija Dental Vortex brine o zdravlju vaših zuba, zato nas odmah kontaktirajte! Sve nedoumice i stomatološke probleme rešavamo brzo i lako!

Radno vreme

Kontakt informacije