stomatoloska-ordinacija-besplatan-pregled

Injectable viniri (kompozitni viniri) predstavljaju revoluciju u rekonstrukciji zuba. Ova minimalno invazivna tehnika maksimalno rekonstruiše i estetiku i funkciju zuba, uz veću dugotrajnost i izdržljivost.

 

Za početak je potreban otisak zuba. Na modelu, tehničar pravi voštani model budućeg osmeha. Preko silikonskog ključa se situacija sa modela  prenosi u usta pacijenta. Jedna od prednosti ove tehnike je da pacijent zajedno sa stomatologom može da utiče na izgled svojih zuba.

 

Nije svaki stomatolog obučen i specijalizovan za ugradnju kompozitnih vinira. Osim stručnosti i posebnih edukacija, važan je i osećaj za estetiku i umetnost stvaranja zuba što sličnijih prirodnim, zato je naš tim pravi izbor za Vas! Osobine materijala kojim se radi ova vrsta intervencije – tečnog kompozita – omogućavaju prenos svakog pojedinačnog detalja sa voštanog otiska na vaše zube. Uz stalni napredak materijala i tehnike, injectable viniri sada nude pouzdanost i trajnost sličnu onoj koja se postiže sa konvencionalnim kompozitnim vinirima, uz puno manje brušenja zuba i mnogo bolji estetski utisak.

Savremeni stomatološki trendovi

Zbog povoljnih svojstava tečnog kompozita pri rukovanju i oblikovanju, kompozitni injectable viniri su savremeni stomatološki trend koji pruža fantastične estetske rezultate i funkcionalnost zuba.

 

Stomatolog može sa voštanog otiska u potpunosti da prenese detalje kao što su ugao linije, oblik zaobljenja i položaj ruba svakog zuba i tako stvori efekat potpuno prirodnih zuba na kojima ništa nije rađeno.

 

Prednost u odnosu na klasične vinire  je bolji i dugotrajniji rezultat, za kraće vreme.

Pacijent pre same izrade vinira može  da vidi kako ce izgledati njegov osmeh.

 

Prednost u odnosu na keramičke vinire je njegova reparabilnost i niža cena.

Ukoliko vremenom dođe do frakture vinira kod injectable vinira, uz pomoć silikonskog ključa se brzo može reparirati slomljeni deo, dok se kod keramičkog mora ukloniti ceo vinir i napraviti novi.

 

Što se tiče same estetike, prednost ipak moramo dati keramici i keramičkim vinirima.

Ako se pacijent plaši igle, injectable vinire je moguće uraditi bez ikakve anestezije, a kompozitni tečni materijal omogućava maksimalnu poštedu zubne gleđi i minimum brušenja.

 

Osim injectable vinira, tečna kompozitna smola može se koristiti za sanaciju slomljenih zuba i dugoročne restauracije zuba. Sam injectable kompozit je odličnih mehaničkih karakteristika, izvrsne čvrstoće i otpornosti na trošenje. Dugotrajna estetika kompozitnih vinira može da zahvali izvrsnom zadržavanju sjaja i odličnoj postojanosti boje.

 

Ne gubite vreme i ne štedite svoj osmeh! Zakažite svoj termin još danas!

Injectable viniri

12.000,00 rsd

Injectable viniri

Zakažite besplatne konsultacije

Dental Vortex | Živka Davidovića 96A/14, 11000 Beograd, Srbija