Krunice ili u narodu poznatije kao navlake su nadoknade na zubima koje se izrađuju kada nedostaje veći deo zuba usled karijesa, frakture, kada je zub promenio boju ili kada želimo da promenimo njegov oblik I veličinu. Postoje različiti materijali za izradu krunica, ali bezmetalne krune danas predstavljaju standard u stomatologiji zbog svoje čvrstoće i zbog svojih estetskih osobina.

Savršeni zubi uz bezmetalne krune, pre i posle postavke.

U zavisnosti od vrste keramike postoje uobičajene i visokoestetske bezmetalne krune

Međutim i među bezmetalnim krunama postoje razlike u zavisnosti od vrste keramike od koje se izrađuju i samog načina izrade. Pa tako pored uobičajenih bezmetalnih postoje i visokoestetske bezmetalne krune. Visokoestetske keramičke krune su idealne za zube koji se nalaze u liniji osmeha (koji se vide prilikom osmeha i priče) kao i za sve pacijente za koje uobičajeno nije dovoljno dobro i koji žele više za sebe i svoje zube.

Pogledajte galeriju radova.

Visokoestetske bezmetalne krune od cirkonijum ili litijum disilikatne keramike

Ove krune se najčešće izrađuju od cirkonijum ili litijum disilikatne keramike i kao takve pacijenti ih opisuju kao staklaste i potpuno prirodne. One pružaju više sjaja i raznolikosti boja, tako da su indikovane uvek kada se zahteva najviši nivo estetike i preciznosti. Homogena distribucija mikrokristala ovih keramika omogućava odlične svetlosno optičke efekte, tako da je refleksiju i translucenciju prirodnih zuba moguće u potpunosti izimitirati. A raznolikost boja omogućava usklađivanje boje sa vašim zubima i individualnim karakteristika do najsitnijih detalja, pa se krunice u potpunosti uklapaju sa ostalim zubima u zubnom nizu.

Digitalna tehnologija u službi izrade visokoestetskih bezmentalnih kruna

Takođe ove krune se izrađuju najnovijim digitalnim tehnologijama kojima možemo postići najviši nivo preciznosti na spojevima zuba sa krunom. Sa bezmetalnim krunama možemo izbeći prekomerno brušenje zubne supstance jer je zub dovoljno minimalno izbrusiti. Uz ovakve krune nema neželjenih reakcija okolnog tkiva jer je materijal potpuno biokompatibilan.

Digitalni protokol nam omogućava da kreiramo novi osmeh zajedno. Već sa privremenim krunama pacijent može da vidi transformaciju osmeha. Ukoliko pacijent želi da nešto promenimo slede korekcije i kada se oko svega dogovorimo radimo trajni rad tj.  visokoestetsku i funkcionalnu nadoknadu.

Primeri bezmetalne krune pre i posle postavljanja.

Upravo kod radova sa visokoestetskim bezmetalnim krunama stomatologija prerasta u nešto više od same stomatologije, možemo čak slobodno reći da prerasta u umetnost. Stomatolog i zubni tehničar zajedno kreiraju posebne osmehe za vas. Pozovite nas ili nam pošaljite mejl i zakažite svoj termin.

Radno vreme

Kontakt informacije